Práve som sa vrátil z najbližšieho obchodu s potravinami, kde som chcel kúpiť Solčanku. Ak neviete, čo to je, tak vedzte, že Solčanka je zmes korenia, podobná Vegete či Podravke, ktorá však (na rozdiel od Vegety a Podravky) neobsahuje nijaké farbivá ani zvýrazňovače chuti, ale len morskú soľ a sušenú zeleninu. Na mieste, kde v spomínaných Potravinách bývala Solčanka, dnes tróni Podravka Natur. Na obale má napísané, že je z čistej prírody, že neobsahuje nijaké farbivá, zvýrazňovače chuti ani iné chemikálie. Už som bol v pokušení kúpiť ju namiesto Solčanky (ja keď mi to nebolo celkom po chuti, lebo Solčanka sa vyrába na Slovensku, zatiaľčo Podravka pochádza z Chorvátska), ale pre istotu som si prečítal zloženie a skoro ma vystrelo: