SOLČANKA, s.r.o.

Bryndzová polievka

Suroviny
3-4 kscibuľa
4-6 strúčikov kscesnak
150 gmaslo
250 gbryndza
2 dclsmotana na varenie
6 kszemiaky
4 dclmlieko
na dochutenievegeta bez glutamanu / solčanka
na dochuteniemorská soľ
na dochutenie korenie čierne mleté
Bryndzová polievka

Postup prípravy receptu

  1. V jednom hrnci - Zemiaky si očistíme, pokrájame na kocky – dobre umyjeme, dáme do posolenej vody a uvaríme do mäkka.
  2. Do 5 litrového hrnca dáme maslo, pomaly ho topíme (dávame pozor aby nám neprihorelo) a medzitým si nakrájame cibuľu na jemno, + si pokrájame cesnak. Pridáme do hrnca s maslom a do sklovita smažíme a miešame. Medzitým si bryndzu, smotanu na varenie , nízkotučné mlieko dáme do vyššej nádoby – kde to všetko spolu dobre rozmixujeme, ale pozor nesmie sa nám to vyšľahať. Uvarené zemiaky spolu aj s vodou v ktorej sme ich varili vlejeme do 5 l hrnca k cibuli a cesnaku a chvíľku povaríme. Mixérom všetko v hrnci rozmixujeme, ešte pridáme teplú nie vriacu vodu a pomaly prilievame rozmixovanú bryndzovú zmes so smotanou a mliekom. Dávame pozor, vlievame pomaly aby sa nám bryndzová zmes nezrazila. Dochutíme morskou soľou (je zdravšia), vegetou, čiernym korením. Ešte takých 5 – 10 min povaríme a môžeme servírovať. Na vrch posypeme vňať čerstvej cibuľky, alebo opečený chlebík.

Zdroj: varecha.sk