SOLČANKA, s.r.o.

Kukuričné placky s kozím syrom a žihľavovým dipom

Suroviny
Placky:
150 ghladká múka kukuričná
100 g varenýchzemiaky
ksvajcia
120 gsyr kozí
korenie čierne mleté
soľ
2 strúčikycesnak
pažítka
olej
Žihľavové pesto:
200–250 g mladážihľava
100 mlolej olivový
30 goriešky píniové
1 strúčikcesnak
podľa chutisoľ

Bezlepková hladká múka kukuričná

Morská soľ

Kukuričné placky s kozím syrom a žihľavovým dipom

Postup prípravy receptu

  1. Z kukuričnej hladkej múky, vody (množstvo podľa potreby) a zo soli uvaríme kašu. Necháme vychladnúť. K vychladnutej kaši pridáme popučené uvarené zemiaky, vajíčka, soľ, korenie, cesnak, pažítku a polovicu kozieho syra, ktorý nadrobíme na malé kúsky. Vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme placky a na oleji ich upečieme z oboch strán.
      
  2. Navrch placiek dáme kozí syr a posypeme posekanou pažítkou. Podávame so žihľavovým pestom.
  3. Žihľavové pesto: Mladé lístky žihľavy sparíme, vychladíme a spolu so všetkými surovinami zmixujeme ponorným mixérom.

Zdroj: varecha.sk