SOLČANKA, s.r.o.

Šošovicový prívarok

Suroviny
250 gsuchá šošovica
1 ksúdená klobása
1 kscibuľa
podľa chutisoľ
podľa chutičierne mleté korenie
2 guličkyNové korenie
1 listbobkový list
1 KLvegeta
1 PLhladká múka
1 PLbravčová masť
podľa chuticesnak
podľa chutimajoránka
400 gúdená krkovička

Solčanka s morskou soľou

Zeleninové dochucovadlo bez glutamanu

Postup prípravy receptu

  1. Prebranú šošovicu dáme variť do studenej vody, pridáme klobásu, soľ, korenie a bobkový list. Varíme kým nieje šošovica mäkká. Z masti, múky a cibule urobíme zásmažku. Zalejeme studenou vodou a vlejeme do šošovice. Ešte chvíľku povaríme a dochutíme vegetou. Na záver pridáme cesnak a majorán. Podávame s údenou krkovičkou.

Zdroj: varecha.sk