SOLČANKA, s.r.o.

Rajčinová omáčka na cestoviny

Suroviny
0,5 dlolej olivový
100 gzeler
100 gmrkva
100 guhorky sterilizované
500 gparadajky pasírované
1 kscibuľa
kuchynská soľ
korenie provensálske
vegeta bez glutamanu (solčanka)
korenie čierne mleté
100 g - napr Eidam tehlasyr tvrdý

Solčanka - zeleninové ochucovadlo bez glutamanu
s kuchynskou soľou

Postup prípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a najemno nastrúhame. Na hlbšej panvici zohrejeme olej, osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme nastrúhaný zeler, mrkvu a sterilizované uhorky. Podlejeme troškou vody, cca 1,5 decilitra, osolíme, pridáme vegetu, čierne korenie a dusíme 5 min. Pridáme pasírované paradajky, podľa chuti môžeme pridať trochu nálevu z uhoriek. Ešte 5 min. podusíme. Nakoniec pridáme provensálske korenie. Polejeme pripravené porcie cestovín, posypeme strúhaným syrom.

Zdroj: varecha.sk