SOLČANKA, s.r.o.

Cuketové placky

Suroviny
1 ks menšia cuketa
2 kszemiaky
1 kscibuľa
4 strúčikycesnak
podľa chutivegeta bez glutamanu
korenie čierne
majoránka
3 PLkukuričná múka
1 hrnček mleté vločky ovsené
2 ksvajce
1/2 hrnčekamlieko

Dochucovadlo Solčanka bez glutamanu a kukuričná múka

Cuketové placky dochutené solčankou

Postup prípravy receptu

  1. Cuketu očistíme, nastrúhame na jemno a necháme chvíľu postáť kým pustí šťavu. Medzitým si očistíme zemiaky, ktoré rozmixujeme ponorným mixérom. Kto chce môže ich tiež nastrúhať.
  2. Z cukety rukamy vytlačíme šťavu a pridáme k zemiakom. Ďalej pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno, pretlačený cesnak a ostatné suroviny. Nakoniec pridáme mlieko (ja ho dávam kôli tomu,že potom majú placky peknú červenú farbu a sú chrumkavé) 
  3. Cesto by malo byť trocha redšie, také ako na zemiakové placky, ak je treba pridáme ešte mlieko alebo múku. Lyžicou tvarujeme v rozpálenom oleji menšie placky,ktoré opražíme z obidvoch strán "dočervena". Môžme podávať placky s kyslou smotanou.

Zdroj: varecha.sk