SOLČANKA, s.r.o.

Indický dhal z červenej šošovice

Suroviny
250 g červená šošovica
1 cibuľa
1 väčší strúčik cesnaku
1 bobkový list
1/2 – 1 čili paprička (podľa chuti)
1 malá lyžička mletý zázvor
1 malá lyžička kurkuma
1 malá lyžička mletá rasca
100 ml kokosové mlieko
šťava z citróna
morská soľ
vegeta bez glutamanu na dochutenie
2 hrnčeky ryža

Solčanka zeleninové ochucovadlo, ktoré neobsahuje glutaman

Morská soľ

Indický dhal z červenej šošovice

Príprava Dhal:

  1. Červenú šošovicu dáme do hrnca a zalejeme vodou tak, aby bola približne 1cm nad hladinou šošovice. Pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, bobkový list, čili papričku, zázvor a kurkumu. Pri miernej teplote necháme variť 20 – 30 min., kým zmäkne šošovica. Pravidelne premiešame a podľa potreby pridáme vodu. Malo by to vyzerať ako pyré, alebo kaša, teda nie vodnaté. Keď je šošovica mäkká, Dhal je hotový. Ochutíme rascou a soľou a necháme cca. 15 min. odstáť, aby sa všetky chute dobre premiešali. Potom odstránime čili papričku a bobkový list. Pridáme kokosové mlieko a trošku citrónovej šťavy (cca. jednu polievkovú lyžicu). Podľa chuti dokoreníme, dosolíme. Podávame s ryžou.