SOLČANKA, s.r.o.

Živánska

Suroviny
300 gmäso kuracie
1 ksklobása údená
1 kscibuľa
2 kspaprika zelená
2 ksparadajky
olej
6 kszemiaky
5 dkgslanina
1 PLrasca celá
1 Člkorenie čierne mleté
2 Člpaprika sladká mletá
1 strúčikcesnak
podľa chutisoľ
podľa chutibylinková soľ na mäso
1 ČLvegeta

Solčanka s morskou soľou

Zeleninové ochucovadlo

Bylinková soľ

  ochucovadlo mäsových pokrmov

Živánska so solčankou

Postup prípravy receptu

  1. Kuracie mäso pokrájame na kúsky, zemiaky na kolieska, papriku , paradajky, cesnak, cibuľu, tiež pokrájame, pokračujeme, klobásku na kolieska pokrájame a slaninu na rezančeky.
  2. Formu si potrieme olejom. Kuracie mäso si na oleji osmažíme . Na spodok formy si rozložíme polovicu zemiakov potom cibuľu , slaninu. Posolíme, okoreníme, dáme papriku sladkú. Teraz pridáme kuracie mäso, cesnak, papriku, paradajky a klobásku . Všetko posolíme , pridáme vegetu a koreniacu zmes. Nakoniec pridáme druhú vrstvu zemiakov posolíme a na vrch dáme rascu.
  3. Povrch formy zakryjeme alobalom a dáme piecť do trúby na 50 minút.
  4. Potom alobal odstránime a ešte dopekáme 10 minút.
  5. A už len naservírujeme.

Zdroj: varecha.sk