SOLČANKA, s.r.o.

Zdravé potraviny

Nu-Tek Food Science: Technologické riešenia pre zdravšie potraviny

Už dlhé roky potravinársky vedci pracujú na vývoji na chuťovo prijateľnom a účinnom produkte na zníženie obsahu soli v potravinách. Tradične najefektívnejšou náhradou soli je chlorid draselný. Ale problémom je stále chuť - menovite horkosť chloridu draselného. Vďaka revolučnej technológii, Nu-Tek Food Science vyvinul jedinečný produkt s patentovanou technológiou single kryštálu. Nu- Tek Salt Advanced Formula Potasium Chloride SM môže znížiť obsah sodíka v obľúbených potravinách až 50 percent a významne minimalizovať horkú chuť spojenú s chloridom draselným. 

Nu-Tek Salt Advanced Formula Potasium Chloride zachováva chuť a funkčné vlastnosti soli a možno ho zahrnúť do vašich receptúr ako náhrada jedna ju jednej pre soľ. Navyše k tomu poskytuje dietetický prospešný draslík, ktorý môže prispievať k znižovaniu krvného tlaku a znižovať riziko srdcovocievnych ochorení. 

Zdravšie potraviny

Nu-Tek Salt Advanced Formula Potasium Chloride prichádza na trh v čase keď Americká srdciarska asociácia a mnohé verejné zdravotné organizácie signalizujú dôležitosť znižovania sodíka v našej strave. Centrá pre reguláciu ochorení oznámili, že temer 90 percent Američanov konzumuje príliš veľa soli v strave a polovica tínedžerov s nadváhou je vystavená riziku srdcovocievnych ochorení. Zníženie nášho príjmu sodíka v priemere o 1200 miligramov za deň môže ušetriť až 20 miliárd dolárov nákladov na zdravotnú starostlivosť ročne. Tak ako sa národné média sústredili na redukciu sodíka, tak Nu-Tek Foodc Science ponúka potravinárskemu priemyslu významný cenovo efektívny spôsob ako splniť požiadavku konzumenta a znížiť obsah soli v spracovaných potravinách. Naša patentovaná single-kryštálová formula na chlorid draselný umožňuje zníženie obsahu sodíka bez horkosti tradične spojenej s chloridom draselným a ponúka cenovo efektívne a v označení čisté riešenie. My sme sa zamerali na prácu v takých kategóriách potravín, kde hladina sodíka bola historicky najvyššia: mäso a hydina, spracované syry a mlieko, pečivo a snaky. 

Mäso a hydina

Výrobok ako napríklad Deli cuts a iné spracované mäsové výrobky majú vo všeobecnosti vysoký obsah soli a sú výzvou pre hľadanie zdravších receptúr. Nu-Tek Food Science s patentovanou technológiou spĺňa extrémne dobre aplikácie pre mäso a hydinu, a pritom zachováva všetky chuťové a funkčné atribúty tradičnej soli pri súčasnom zabezpečení cenovo efektívneho a v označení čistého riešenia pre zníženie obsahu sodíka. 

Syr a mliečne výrobky

Obsah sodíka v syroch je typicky 200 miligramov alebo viac. Sodík má tie funkčné vlastnosti v spracovaní syrov, vytesňuje vodu a redukuje rast mikroorganizmov a špecifických patogénov. Nu-Tek Advanced Formula Potasium Chloride funguje výborne v spracovanom syre vďaka podobným funkčným vlastnostiam a chuti ako soľ. 

Pečivo a snaky

Spracované obilie je najväčším prispievateľom sodíka, čo bolo nedávno konštatované v správe o kardiovaskulárnych ochoreniach. Podobne ako pri spracovanom syre, soľ má viacero funkcií v pečive, a to vrátane regulovania kysnutia a spevnenia štruktúry lepku. Ale štúdie so vzorkami preukázali pri hamburgerovom pečive, že 30% zníženie sodíka možno ľahko dosiahnúť aj v týchto a im podobných pekárskych výrobkoch pomocou Nu-Tek Advanced Formula Potasium Chloride a to bez významného ovplyvnenia vzhľadu, chuti a textúry. V kategórii snakov naša technológia zníženia obsahu sodíka sa tiež preukázala ako efektívna v mnohých produktoch.

Aplikácie v jedlách

Mnohé aplikácie v jedlách kombinujú viacero produktov, ktoré individuálne majú vysoký obsah sodíka (mäso, spracované syry a pečivárenské výrobky). Nu-Tek Science poskytuje cenovo efektívne riešenie pre výrobcov potravín a poskytovateľov služieb v potravinárstve na významné zníženie sodíka vo všetkých aplikáciách v jedlách a to pri zachovaní chuti a funkčných vlastností.