Tieto halušky sú výborné pre celiatikov na rôzne spôsoby a najlepšie sa robia z bezlepkovej múky. Pripravíme k nim hlivovú omáčku čo je vhodné pri bezlepkovej diéte.
Suroviny
200 g
bezlepková múka
1 ks
vajce
1/2 kl
soľ morská
250 ml
voda
omáčka
150 g
hliva
1 ks
cibuľa
1 PL
solčanka
1 PL
paprika červená mletá
1/4 KL
korenie mleté
2 PL
olej slnečnicový
500 ml
voda
250 ml
smotana na varenie 30%
1 PL
múka Farina-bezlepková
Postup receptu
odvážime si múku, nakrájame cibuľu, hlivu a ostatné ingrediencie
do misky si dáme múku, soľ a vajce
prilejeme vodu a vymiešame ručne alebo mixérom na stredne tuhú hmotu
do vysokého hrnca dáme asi do 3/4 vodu a soľ a necháme zovrieť, do zovretej vody pomocou haluškára a rovnej varechy púšťame halušky
halušky hned vyplávajú na povrch a potom ich varíme ešte 7 minút
uvarené halušky vylejeme do cedítka a opláchneme studenou vodou, aby sa nelepili polejeme olejom
cibuľu osmažíme na oleji do sklovita pridáme papriku vegetu a korenie
prilejeme vodu vložíme hlivu a varíme asi 15 minút . Smotanu si vylejeme do misky a metličkou primiešame múku
smotanovú zmes vylejeme do hrnca s hlivou a varíme ešte 7 minút
vegeta pre celiatikov je najvhodnejšia Soľčanka
hotové halušky naservírujeme s omáčkou. Dobrú chuť!