Postup prípravy receptu
- Dáme variť špagety. Na olivovom oleji speníme cibuľu, osolíme, aby pustila šťavu. Pridáme nastrúhaný cesnak, množstvo podľa chuti.
- Pridáme tuniak aj so šťavou a posypeme trochou vegety. Chvíľku miešame na miernom ohni, aby sa chute spojili.
- Pridáme 4 veľké lyžice paradajkového pretlaku, množstvo si upravíme podľa toho, koľko chceme omáčky. Ak je treba, riedime trochou vody. Pridáme vegetu, cukor a sušenú bazalku. Zakryjeme a na malom ohni necháme zovrieť.
- Špagety scedíme a pokvapkáme olivovým olejom. Do paradajkovej zmesi pridáme smotanu, aby bola farba pekne oranžová. Scedené špagety pridáme ku omáčke a na miernom ohni poriadne premiešame. Podávame s čerstvou zeleninou a posypeme trochou sušenej bazalky.