SOLČANKA, s.r.o.

Francúzske zemiaky s vegetou bez glutamanu

Suroviny
2 kg zemiakov
2 ks klobásy
2 ks špekáčiky
10 ks vajec
200 g tvrdého syra
1 ks kyslej smotany
1 ks smotany na šľahanie
morská soľ Solčanka
zeleninové ochucovadlo Solčanka alebo vegeta bez glutamanu
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
drvená rasca
Francúzske zemiaky s vegetou bez glutamanu

Postup prípravy

  1. Zemiaky očistíme a nakrájame na polkolieska hrubé približne 0,5 cm. Päť vajíčok uvaríme natvrdo.
  2. Nakrájané zemiaky osolíme morskou soľou Solčanka, pridáme štipku zeleninového ochucovadla Solčanka, mleté čierne korenie, rascu a trochu červenej papriky.
  3. Pekáč jemne vymastíme olejom alebo masťou. Na dno uložíme viac ako polovicu zemiakov. Na ne rozložíme kolieska klobásy, špekáčikov a uvarené vajcia. Posypeme strúhaným syrom a prikryjeme zvyškom zemiakov.
  4. V miske rozmiešame kyslú smotanu, šľahačkovú smotanu a päť surových vajec. Dochutíme morskou soľou Solčanka a korením. Zmes rovnomerne nalejeme na zemiaky.
  5. Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 90 minút. Po hodine odokryjeme, aby vrchná vrstva získala peknú chrumkavú kôrku.

zdroj: varecha.sk

Zeleninové ochucovadlo BEZ glutamanu E621 / Solčanka z nášho e-shopu:

Solčanka s morskou soľou

Zeleninové ochucovadlo bez glutamanu

 
1,40

Morská soľ jedlá jemná

Jemná morská soľ bohatá na minerály a stopové prvky za najlepšiu cenu. 1 kg morskej soli už za 1,10 €. 

 
0,48