Postup prípravy
- Zemiaky očistíme a nakrájame na polkolieska hrubé približne 0,5 cm. Päť vajíčok uvaríme natvrdo.
- Nakrájané zemiaky osolíme morskou soľou Solčanka, pridáme štipku zeleninového ochucovadla Solčanka, mleté čierne korenie, rascu a trochu červenej papriky.
- Pekáč jemne vymastíme olejom alebo masťou. Na dno uložíme viac ako polovicu zemiakov. Na ne rozložíme kolieska klobásy, špekáčikov a uvarené vajcia. Posypeme strúhaným syrom a prikryjeme zvyškom zemiakov.
- V miske rozmiešame kyslú smotanu, šľahačkovú smotanu a päť surových vajec. Dochutíme morskou soľou Solčanka a korením. Zmes rovnomerne nalejeme na zemiaky.
- Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 90 minút. Po hodine odokryjeme, aby vrchná vrstva získala peknú chrumkavú kôrku.