Postup prípravy
- Kuracie stehná nakrájame na prúžky, papriku na široké pásiky, cibuľu ošúpeme a narežeme na polmesiace a cuketu prekrojíme na plátky hrubé približne 1 cm. Všetko dôkladne premiešame s olejom a ochutíme vegetou s kuracou príchuťou alebo pre zdravšiu alternatívu použijeme Solčanku – zeleninové ochucovadlo bez glutamanu. Plátky anglickej slaniny pripravíme tak, aby sme do nich mohli zabaliť jednotlivé kúsky kuracieho mäsa. Na špajle striedavo navlečieme kuracie mäso so zeleninou a zabalenou slaninou.
- Takto pripravené špízy uložíme do menšieho pekáčika a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút, až kým bude mäso krásne šťavnaté a zelenina mäkká.
- Ako prílohu odporúčame servírovať napríklad jemnú zemiakovú kašu, štuchané alebo varené zemiaky, ktoré dokonale doplnia chuť pečených špízov.