SOLČANKA, s.r.o.

Kurací špíz so zeleninou

Suroviny
6-8 ks vykostené a očistené stehná kuracie horné
6 ks plátkov slanina anglická
2 ks stredne veľkácibuľa
1 ks paprika červená
1 ks menšia cuketa
4 PL olivovýolej
korenie čierne mleté
2 ČLvegeta bez glutamanu / Solčanka
Kurací špíz so zeleninou

Postup prípravy

  1. Kuracie stehná nakrájame na prúžky, papriku na široké pásiky, cibuľu ošúpeme a narežeme na polmesiace a cuketu prekrojíme na plátky hrubé približne 1 cm. Všetko dôkladne premiešame s olejom a ochutíme vegetou s kuracou príchuťou alebo pre zdravšiu alternatívu použijeme Solčanku – zeleninové ochucovadlo bez glutamanu. Plátky anglickej slaniny pripravíme tak, aby sme do nich mohli zabaliť jednotlivé kúsky kuracieho mäsa. Na špajle striedavo navlečieme kuracie mäso so zeleninou a zabalenou slaninou.
  2. Takto pripravené špízy uložíme do menšieho pekáčika a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút, až kým bude mäso krásne šťavnaté a zelenina mäkká.
  3. Ako prílohu odporúčame servírovať napríklad jemnú zemiakovú kašu, štuchané alebo varené zemiaky, ktoré dokonale doplnia chuť pečených špízov.

zdroj: varecha.sk

Zeleninové ochucovadlo BEZ glutamanu E621 / Solčanka z nášho e-shopu:

Solčanka s morskou soľou

Zeleninové ochucovadlo bez glutamanu

 
1,40