| Suroviny | |
|---|---|
| 6 ks | rožky |
| 20 dk | gšunka bravčová |
| 1 ks | cibuľa |
| 2 PL | cesnak sušený |
| 1 PL | korenie čierne mleté |
| 1/2 PL | vegeta bez glutamanu / solčanka |
| morská soľ | |
| olej | |
| 3 dc | lmlieko |
| 5 ks | vajíčka |
| 1 zväzok menší | vňať petržlenová |
Rožky nakrájame na kolieska dáme do misy, zalejeme mliekom necháme chvíľu postať. Medzi tým si nakrájame cibuľu ktorú dusme na oleji do sklovitá , pridáme na kocky nakrájanú šunku chvíľu dusíme a miešame a odstavíme z platne a necháme vychladnúť. Potom cibuľu so šunkou dáme k rožkom. Posypeme cesnakom, soľou , vegetou a korením. Ďalej pridáme vajcia i nakrájanú na drobno peržlenovú vňať všetko dobré v mise premiešame.
Zoberieme si mikroténový sáčok a do neho zmes dáme a urobíme uzol tesne pri zmesi. Vložíme to do hrnca tak aby to bolo vo vode ponorené a varíme pomaly asi 100 minút. Po uvarení vyberieme opatrne z vody nech nám vrecko nepraskne. Necháme vychladnúť a môžeme podávať. Môžme nechat pripiecť v horúcej rúre na 15 minút.
Zdroj: varecha.sk