SOLČANKA, s.r.o.

Krémová polievka z pečenej tekvice Hokkaido s kokosovým mliekom

Krémová polievka z pečenej tekvice Hokkaido s kokosovým mliekom
Suroviny:
1 stredne veľká tekvica Hokkaido (asi 1 kg)
4 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
1 liter zeleninového vývaru alebo vody
400 ml kokosového mlieka
1 polievková lyžica Vegety bez glutamanu (napr. Solčanka zeleninové ochucovadlo)
Soľ podľa chuti (ideálne morská soľ)
1 čajová lyžička sušeného poru (voliteľné)
Olivový olej na pečenie

Postup:


1.Rúru predhrejeme na 180 °C. Tekvicu Hokkaido umyjeme, prekrojíme na polovice, zbavíme jadier a nakrájame na väčšie kúsky (so šupkou). Pečieme ich na plechu pokvapkané olivovým olejom spolu s celými strúčikmi cesnaku približne 30 minút, kým zmäknú a krásne nezískajú pečenú vôňu a chuť.

2.Medzitým na panvici osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme sušený por (ak používame) a krátko orestujeme.

3.Pečenú tekvicu spolu s cesnakom prelámeme do hrnca, pridáme osmaženú cibuľu, zalejeme zeleninovým vývarom alebo vodou a privedieme k varu. Varíme cca 10 minút, aby sa chute spojili.

4.Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka a pridáme kokosové mlieko. Dochutíme Vegetou bez glutamanu, prípadne soľou.

5.Polievku ešte krátko povaríme, podľa chuti môžeme pridať viac kokosového mlieka alebo zeleninového vývaru.

6.Podávame teplú, ozdobenú čerstvými bylinkami alebo hocičím podľa vlastnej fantázie.

Vyberáme z nášho e-shopu:
Zeleninové dochucovadlo bez glutamanu s morskou soľou, sušený pór a morská soľ Solčanka.