SOLČANKA, s.r.o.

Paradajková polievka s mletým mäsom

Paradajková polievka s mletým mäsom
Ingrediencie:
250 g mletého hovädzieho mäsa
950 ml pasírovaných paradajok
2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
1 stredne veľká cibuľa
1 strúčik cesnaku
300 ml zeleninového vývaru
1 polievková lyžica oleja
1/2 čajovej lyžice mletej škorice
Korenie čierne mleté
Soľ (najlepšie naša morská soľ Solčanka)
Vegeta bez glutamnau, alebo Solčanka podľa chuti
1-2 polievkové lyžice balzamikového octu
100 ml smotany na šľahanie
Čerstvá petržlenová vňať na posypanie

Postup:


1.Vo veľkom hrnci rozohrejte olej, pridajte mleté mäso a opražite ho dozlatista. Ochuťte soľou alebo našou morskou soľou Solčanka, prípadne vegetu bez glutamanu alebo Solčanku a škoricu. Mäso odložte z hrnca.

2.Na výpeku osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridať paradajkový pretlak a krátko orestujte. Následne pridajte pasírované paradajky a zeleninový vývar. Varte približne 15 minút na strednom ohni, prikryté.

3.Dochutíme soľou alebo vegetou, privedieme do chuti balzamikovým octom a cukrom a rozmixujeme do hľadka.

4.Do hotovej polievky pridajte opražené mleté mäso a ešte krátko prehreajte. Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou a smotanou na ozdobu.

Vyberáme z nášho e-shopu:
Zeleninové dochucovadlo bez glutamanu s morskou soľou a morská soľ Solčanka.