1.Karfiol umyte a rozoberte na malé ružičky. Varte ho v osolenej vode (použite morskú soľ Solčanka) približne 5 minút do polomäkka, potom sceďte a nechajte vychladnúť.
2.Oddelte bielky od žĺtkov. Bielky so štipkou soli vyšľahajte na tuhý sneh.
3.V mise zmiešajte žĺtky, horčicu, rozpustené maslo a mlieko. Pridajte múku, kypriaci prášok, zeleninové ochucovadlo Solčanka (alebo Vegetu bez glutamanu), soľ a korenie.
4.Do cesta pridajte vychladnutý karfiol a nasekané bylinky. Nakoniec jemne zapracujte sneh z bielkov, aby placky boli nadýchané a ľahké.
5.Na panvici rozohrejte olej a tvarujte z cesta malé placky. Smažte ich z oboch strán dozlatista.
6.Hotové placky nechajte odkvapkať na papierovej utierke a podávajte s čerstvým šalátom alebo obľúbeným dipom.