SOLČANKA, s.r.o.

Tvarohová nátierka - Falošná treska so Solčankou

Chutí sviežo, jemne kyslo a pripomína tradičnú tresku, akú poznáme zo starších domácich receptov. Táto verzia však vynecháva majonézu a glutaman, čím zachováva prirodzenú sviežosť a čistú chuť. Ideálna na chlebíčky či jednohubky na sviatočnom stole alebo ako rýchla desiata plná farieb a chutí.

Suroviny
Potrebujeme:
1 balenie hrudkového tvarohu
2 natvrdo uvarené vajíčka
2 zavárané kyslé uhorky
1 mrkva (cca 80 g)
2–3 polievkové lyžice kyslej smotany
1 čajová lyžička horčice
Soľ - ideálne morská soľ Solčanka
1 čajová lyžička zeleninového ochucovadla Solčanka bez glutamanu (alebo Vegeta bez glutamanu)
Tvarohová nátierka - Falošná treska so Solčankou

Postup:

Vajíčka ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle spolu s kyslými uhorkami. Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno. V mise zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, horčicu a nastrúhané ingrediencie dochutíme morskou soľou Solčanka a zeleninovým ochucovadlom Solčanka podľa chuti. Nátierku necháme v chladničke aspoň hodinu odležať, aby sa chute pekne prepojili.

Ochucovadlo bez glutamanu Solčanka z nášho e-shopu.