SOLČANKA, s.r.o.

Zemiakové pochúťky so syrom a vegetou bez glutamanu

Suroviny:
1 kg uvarených zemiakov
1 ČL Solčanky (zeleninové ochucovadlo bez glutamanu / vegeta)
1/2 ČL čierneho mletého korenia
150 g zemiakového škrobu (alebo hladkej múky, prípadne zmes 1:1)
120 g tvrdého syra (napr. eidam)
olej na opekanie

Tajný tip: Vďaka Solčanke získajú placky prirodzene výraznú chuť bez použitia glutamanu, pričom zostávajú jemné a ľahko stráviteľné.

Zemiakové pochúťky so syrom a vegetou bez glutamanu

Postup:

1.Zemiaky po uvarení necháme vychladnúť, potom ich dôkladne roztlačíme.

2.Pridáme Solčanku alebo vegetu bez glutamanu, mleté čierne korenie, zemiakový škrob (alebo múku) a vypracujeme jemné cesto.

3.Z cesta odoberáme kúsky, tvarujeme placky, do stredu vložíme kocku syra a opäť uzavrieme do tvaru bochníčka alebo placky.

4.Na panvici rozohrejeme olej a placky opečieme z oboch strán dozlatista.

5.Podávame ešte teplé – ideálne s čerstvým šalátom alebo dipom podľa chuti.

Zdroj: varecha.sk

Ochucovadlo bez glutamanu Solčanka z nášho e-shopu.