Použitie kyseliny glutamovej a jej solí v potravinách upravuje Výnos Ministerstva pôdohospodárstva SR a Ministerstva zdravotníctva SR z 13. februára, ktorým sa vydáva hlava potravinového kódexu SR upravujúca cudzorodé látky v potravinách.
| Kyselina glutamová | E 620 |
| Glutamát sodný | E 621 |
| Glutamát draselý | E 622 |
| Glutamát vápenatý | E 623 |
| Glutamát amónny | E 624 |
| Glutamát horečnatý | E 625 |
Použitie kyseliny glutamovej a jej solí v potravinách upravuje Výnos Ministerstva pôdohospodárstva SR a Ministerstva zdravotníctva SR z 13. februára, ktorým sa vydáva hlava potravinového kódexu SR upravujúca cudzorodé látky v potravinách.
Kyselina glutamová sa v súčasnosti vyrába fermentáciou pomocou rôznych kmeňov baktérií patriacich do rodu Corynebacterium a Brevibacterium. JECFA vypracoval koncepciu "akceptovaného denného príjmu" potravinárskych aditív (Accetable Daily Intake, ADI). ADI je množstvo potravinárskeho aditíva (definovaného v mg na 1 kg telesnej hmotnosti spotrebiteľa), ktoré sa môže konzumovať denne počas života bez zreteľného zdravotného rizika. Berú sa do úvahy všetky nežiadúce účinky, ku ktorým môže dôjsť pri konzumácií tohto aditíva.