SOLČANKA, s.r.o.

Ražničie z mletého mäsa

Suroviny
podľa chutíochucovadlo bez glutamanu Solčanka
podľa chutíchilli
800 g mäso teľacie mleté
100 g cibuľa
2 strúčiky cesnak
1 ks vajce
na ozdobuvňať petržlenová
1 - 2 PL strúhanka
2 ks cibuľa červená
olej
Ražničie z mletého mäsa

Postup prípravy

  1. Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom a ochutíme Solčankou bez glutamanuchilli podľa chuti. Zmes dôkladne premiešame a necháme odležať približne 30 minút, aby sa chute prepojili.
  2. Do zmesi pridáme vajce, nasekanú petržlenovú vňať a strúhanku. Rukami všetko dobre spojíme, aby vznikla kompaktná hmota vhodná na tvarovanie.
  3. Zo zmesi vytvarujeme menšie guľky. Červenú cibuľu nakrájame na väčšie kúsky (napríklad na štvrtiny) a guľky striedavo s cibuľou napichujeme na špajdle.
  4. Ražniči grilujeme na grile alebo grilovacej panvici dozlatista z každej strany.
  5. Podávame s obľúbenou omáčkou alebo s teplým pečivom – podľa chuti.

zdroj: varecha.sk

Zeleninové ochucovadlo BEZ glutamanu E621 / Solčanka z nášho e-shopu:

Solčanka s morskou soľou

Zeleninové ochucovadlo bez glutamanu

 
1,40