SOLČANKA, s.r.o.

Špargľová polievka so Solčankou – zdravý recept bez glutamanu

Špargľová polievka so Solčankou – zdravý recept bez glutamanu
Suroviny (na 4 porcie):
500 g čerstvej bielej alebo zelenej špargle
1 menšia cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 PL masla alebo olivového oleja
1 l zeleninového vývaru (alebo voda + 1 PL Solčanka bez glutamanu)
100 ml smotany na varenie (voliteľné)
čierne korenie podľa chuti
morská soľ podľa potreby Solčanka
nasekaná petržlenová vňať na ozdobu

Postup prípravy

  1. Špargľu umyte, olúpte (najmä bielu) a odstráňte tvrdé konce. Nakrájajte ju na menšie kúsky.2.
  2. V hrnci rozohrejte maslo alebo olej, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujte do sklovita.3.
  3. Pridajte špargľu a krátko orestujte (cca 2 minúty), potom zalejte vývarom alebo vodou so Solčankou bez glutamanu.
  4. Varíme cca 15–20 minút, kým špargľa nezmäkne.
  5. Pomocou tyčového mixéra polievku rozmixujte dohladka. Ak chcete jemnejšiu chuť, pridajte smotanu a ešte chvíľu prevarte.
  6. Dochuťte podľa potreby soľou, čiernym korením a podávajte ozdobené čerstvou vňaťou.


    Vyberáme z nášho e-shopu:
    Zeleninové dochucovadlo bez glutamanu s morskou soľou a morská soľ Solčanka.